Värikäslehtisillä lajeilla pirteyttä pihaan

Monivuotisilla värikäslehtisillä lajeilla saat erittäin helposti väri-iloittelua pihaasi koko kesäksi ja samalla vaivalla myös tuleviksi vuosiksi. Tässä vain muutamia lajiesimerkkejä mutta näitä löytyy runsaasti lisää.

Saat haettua kaikki kauppamme värikäslehtiset lajit kirjoittamalla yläreunan Hae-laatikkoon: värikäslehtinen.

Kuvan tarhakeijunkukka 'Midnight Rose' näyttää koko kesän siltä, kuin se kukkisi, sillä tummissa lehdissä on kirkkaan pinkkejä läiskiä.

Raikkaan keltalehtinen suikeroalpi 'Aurea' sopii maanpeittokasviksi mutta erittäin hienosti myös ruukkuistutuksiin. Laji on hyvin nopeakasvuinen, joten versot roikkuvat jo alkukesällä kauniisti ruukun reunoilta.

Hopeatäpläpeipillä on nimensä mukaisesti hopeanväriset lehdet. Lehdet korostavat kauniin pinkkiä kukintaa. Mainio, ikivihreä peittokasvi.

Maksaruohoista löytyy melkoinen värien kirjo. Punertavalehtinen kaukasianmaksaruoho ’Fuldaglut’ sopii sekä ruukkuistutuksiin että puutarhaan nopeasti leviäväksi peittokasviksi.

Kuvan tarhakeijunkukka 'Berry Smoothie' ja myös hyvin samankaltaiset 'Fire Chief' ja 'Forever Red' omaavat räiskyvän punaisen lehdistön. Violetin värinen taas on esimerkiksi 'Forever Purple'.

Kaukasianmaksaruoho 'Voodoo' on myös punasävyinen. Myös kukinta on näyttävän ruusunpunainen.

Kalliomaksaruoho 'Lennart Andersson' komeilee upeilla vihreävalkopunaisilla väriyhdistelmillä. Tavallinen kalliomaksaruoho taas on kauniin harmaanvihreä.

Jalokuunlilja 'Fire and Ice' tuo näyttävää kontrastia kukkapenkkiin. Upea myös ruukussa.

Upean monivärilehtinen rönsyakankaali 'Burgundy Glow' toimii peittokasvina.