Suosi kotimaisia taimia

Maassamme myydään nykyään suuri määrä ulkomailla, lähinnä Keski-Euroopassa tuotettuja taimia. Kotimaisten taimien suosimisella on kuitenkin hyvin monta syytä. Ne ovat sopeutuneet ilmastoomme, samoin myös niiden kasvurytmi noudattaa ilmastoamme. Kotimaiset taimet ovat talvehtineet ja karaistuneet oloissamme kestäviksi. Talvenkestokin on siis parempi kuin ulkomaisilla. Ne myös sietävät paremmin maassamme esiintyviä tauteja ja tuhohyönteisiä.

Kotimaisten taimien hiili- ja vesijalanjäki on huomattavasti pienempi kuin ulkomaisten taimien useasta syystä. Niitä ei tarvitse kuljettaa pitkiä matkoja. Meidän viileämmän ilmaston takia taimien kasvatuksessa kuluu kasteluvettä vähemmän. Samoin maamme pienemmän tauti- ja tuhohyönteispaineen takia kotimaisiin taimiin ei juurikaan tarvitse käyttää torjunta-aineita.

Ulkona kasvatetut kotimaiset taimet saattavat olla keväällä vaatimattomamman näköisiä kuin ulkomaiset kasvihuoneessa kasvatetut mutta ne ovat jo karaistuneet kevätkylmiä vastaan ollen siis heti valmiita aloittamaan juurtumisensa. Kaikki Taimitaivaassa tuotetut taimet talvehtivat ulkona, joten ne ovat osoittaneet talvenkestävyytensä.