Taimitaivas ja ympäristö:
Meillä ympäristöasiat ovat sydämen asia ja ne huomioidaankin erittäin huolellisesti jokaisessa mahdollisessa käänteessä. Perennat kasvatetaan lähes kokonaan ilman sähkötarvetta. Vähäinen käytettävä sähkö ostetaan tuulisähkönä ja toimistotila lämpenee maalämmöllä. Samoin koko taimien tuotantoprosessi on suunniteltu mahdollisimman ympäristöystävälliseksi minimoiden sähkönkulutuksen ja muovinkäytön.
Käytämme perennantaimille kotimaista luomukasvualustaa. Pistokkaille emme käytä muoviverkkoa sisältäviä kasvatusnappeja. Taimet ruukutetaan käsin, eikä tuotannossa käytetä mitään koneita. Kaikki taimien tuotannossa tulevat eloperäiset jätteet kompostoidaan ja muut jätteet kierrätetään asianmukaisesti.
Muovisten taimiruukkujen korvaajia olemme kokeilleet mutta näille ei ole löytynyt vielä tarpeeksi hyvää korvaajaa. Taimiruukkumme voi kuitenkin palauttaa meille, jolloin käytämme ne uudelleen. Näin vähennämme yhdessä niistä syntyvää jätemäärää. Tosin monivuotisten kasvien tuotannossa muoviruukku käytetään onneksi vain kerran, kun taas kesäkukilla joka vuosi. Pakkaamme verkkokauppatilaukset kierrätettäviin pahvilaatikoihin aina, kun mahdollista ja pakkaamme kasvit sanomalehtiin. Myyntilajivalikoima on koostettu sen mukaan, etteivät ne tarvitse torjunta-aineita. Mikäli jokin laji osoittautuu tuholais- tai tautialttiiksi, se poistetaan valikoimista.
Ostamme vuosittain myös pienen määrän tukkuperennantaimia, joiden tuotannon ympäristöystävällisyydestä emme voi antaa takuuta.
Pihallamme on taimien näyte- ja emokasvimaat, jotka houkuttelevat suuria määriä hyönteisiä. Näiden perennamaiden ja myös pihalta löytyvän vihannesmaan kasvualusta pidetään elinvoimaisena kompostin sekä hevosen- ja kananlannan avulla. Keinolannotteita ei käytetä, eikä myöskään luonnolle haitallisia torjunta-aineita, kuten glyfosaattia. Linnunpönttöjen määrää lisätään joka vuosi ja niihin ilmestyykin aina uudet asukkaat. Hyönteishotelleitakin löytyy ja kaikilla eläimillä on myös aina saatavana juomavettä. Pihan monimuotoisuutta ja elinkelpoisuutta eri lajeille pyritään siis lisäämään jatkuvasti.
Taimitaivaan yhtenä ajatuksena on myös hiilijalanjäljen vähentäminen keskittymällä monivuotisiin kasveihin ja toimimalla keskellä tiheää asutusta, jotta lähiseudun asiakkaiden ei tarvitsisi ajaa autolla pitkää matkaa taimia hankkiakseen.